Wednesday, November 9, 2011

Windows Vista -Inscripţionarea CD-urilor şi a DVD-urilor

În situaţia în care computerul dvs. conţine şi un inscriptor de CD-uri (DVD-uri) pot fi copiate fişierele de pe hard disc pe un CD (DVD). Se spune despre fişiere că sunt „arse” pe CD (DVD). Există două formate de scriere:

Live file system - Cu ajutorul acestui sistem pot fi scrise pe rând, individual, mai multe fişiere pe CD (DVD). La nevoie, dacă tipul de CD (DVD) o permite, fişierele pot fi şterse şi discul rescris. Inscripţionarea cu un astfel de sistem este recunoscută de sistemele de operare Windows XP şi Vista. Prin acest format pot fi copiate colecţii mari de fişiere.

Pentru inscripţionare, CD -ul (DVD- ul) este introdus în unitate. Va trebui aleasă apoi varianta de Inscripţionare „ardere” (Burn Files to disc) folosind sistemul Live File System. Identificaţi fişierele ce vor fi arse şi trageţi-le peste aria reprezentată de CD (DVD).

Mastered - Acest format asigură compatibilitatea cu sisteme de operare mai vechi decât Windows XP. CD-urile şi DVD-urile „arse” în acest format vor fi recunoscute şi de CD/DVD Playerele care pot reda informaţii digitale: muzică şi filme. Copierea va avea loc prin tragerea fişierelor direct în spaţiul reprezentat de CD (DVD). Vor fi copiate într-o sesiune de inscripţionare toate fişierele selectate.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

Delivered by FeedBurner

comments

0 Responses to "Windows Vista -Inscripţionarea CD-urilor şi a DVD-urilor"

Post a Comment