Wednesday, November 9, 2011

Vindows Vista - Welcome Center

La pornire, Windows Vista afişează fereastra Centru de întâmpinare (Welcome Center) spre a veni în ajutorul utilizatorilor care se confruntă cu prima configurare a calculatorului. Sarcinile cele mai obişnuite în această situaţie sunt cele legate de: conectarea la Internet, adăugarea conturilor utilizator, transferul fişierelor de la vechiul la noul calculator. Fereastra

clip_image002

Centrului de întâmpinare

(Welcome Center) se deschide în mod prestabilit - imediat după încărcarea sistemului de operare şi deschiderea sesiunii de lucru.

Lansările ulterioare în execuţie se pot face din Panoul de control

(Control Panel).

Windows Vista simplifică mult procesul de adaptare şi configurare a unui nou calculator. Utilizatorilor li se cere să ducă la bun sfârşit numai unele dintre operaţiile de configurare astfel încât să obţină imaginea de lucru desktop şi să se bucure repede de noul calculator. Centrul de întâmpinare (Welcome Center) este punctul (centrul) de întâmpinare unde sunt prezente toate aceste operaţii.

Imediat după achiziţionarea unui nou calculator, utilizatorii se confruntă cu o operaţie foarte importantă pentru ei: transferul fişierelor personale, al e-mail-urilor, datelor, configurărilor de la vechiul calculator la cel nou. Procesul poate fi câteodată destul de complicat, laborios şi consumator de timp.

clip_image002[4]

La Windows Vista aceste lucruri se pot face simplu şi eficient prin Windows Easy Transfer, vrăjitorul (în lb. engleză wizard) care coordonează transferul informaţiilor importante, inclusiv transferul conturilor de utilizator, al fişierelor şi dosarelor, al programelor şi configurărilor aferente. Windows Easy Transfer asigură mai multe moduri de conectare între două calculatoare în vederea transferului de date.

clip_image002[6]

Easy Transfer transferul uşor al informaţiilor de la un calculator la altul se poate face prin:

Cablu un cablu special

USB1 proiectat să lucreze cu

Windows Vista şi Windows Easy

clip_image002[8]

Transfer.

Reţea – cele două calculatoare vor

fi conectate la reţea şi vor putea face schimb de informaţii.

Hard disc extern / mobil - pe care se vor copia informaţiile de la vechiul calculator şi prin care se va face transferul la noul calculator.

CD sau DVD Easy Transfer poate folosi CD-ul şi DVD-ul pentru transferul informaţiilor de la un calculator la celălalt. Este o bună soluţie pentru mutarea volumelor nu prea mari de informaţii de la un calculator la altul.

Ce aţi învăţat în acest capitol ?

§ Să deschideţi şi să închideţi o sesiune de lucru ca utilizator.

§ Să opriţi şi să reporniţi computerul.

§ Să lansaţi în execuţie programul Managerul de activităţi (Task Manager) şi să identificaţi aplicaţiile aflate în execuţie (inclusiv utilizatorul care le-a lansat în execuţie) şi gradul de folosire (încărcare) a resurselor: procesor, memorie, reţea.

§ Să transferaţi – la nevoie – informaţii specifice de configurare de la un calculator la altul.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

Delivered by FeedBurner

comments

0 Responses to "Vindows Vista - Welcome Center"

Post a Comment